Canon Canonet 28

 

Camera collection canonet 28 miramoln.se
En fin Canon Canonet 28 har hittat hem till oss och vår kamerasamling är nu påbörjad.
Jag är så glad för den här underbara kameran. Efter en ordentlig rengöring ser den dessutom nästan ut som ny. Men jag kan avslöja att det blev många smutsiga bomullspads och topz innan det var klart…
Jag hade suttit länge på eBay och sökt efter gamla kameror innan min smak slutligen ”stannade” på den här (och andra kameror från 1960- och början av 1970-talet). Kameror med stilren, rak design som tillverkades innan de bulliga, rundade (och lättare) kamerorna i plast började dyka upp.
Till en början, när jag beslutade mig för att börja samla på kameror så hade jag siktet inställt på mycket äldre kameror (Bälgkameror, Rolleiflex Automat, mm) men så blev det istället tidiga 35mm kameror.

 

Camera collection canon canonet 28
Min dotter ska få testa att fota analogt för första gången! Vi beställer hem några rullar hederlig 35mm film och så får vi se om vår Canonet 28 vill fungera…

 

canon canonet 28
…det sägs kunna uppstå coola ljuseffekter med just den här modellen, eftersom den har problem med att det sipprar in ljus genom den den stora luckan på baksidan.
Se själva exempel på detta i ett litet filmklipp ur ”I Am Number Four”, en film från 2011 som har gjort den här kameran väldigt populär:
I Am Number Four -Camera Scene (Youtube clip)
 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Copyright©2013 mira moln