Pyssla en batteriburk

 

Burkar för förvaring av gamla batterier som ska lämnas till återvinning finns att köpa. Men man kan också pyssla en egen!

 


Jag har gjort en design i flera olika färger som du kan ladda hem gratis. Du skriver ut och tejpar fast bilden runt en burk eller ett papprör (exempelvis ett tomt Pringles-rör).

 


För att det ska se ut som ett batteri kan du också klistra på en liten ”plopp” längst upp på burken. Det kan vara ett plastlock från t.ex. en mjölkkartong eller saftflaska.

 


Här testade jag att göra ett eget lock med hjälp av några olika delar/ringar av kartong för att få lite olika nivåer på locket så att det skulle likna toppen på ett riktigt batteri. Men det var nog lite överkurs och extra besvärligt. Nästa försök får bli enklare med en liten platskork som limmas fast på ett färdigt lock…

 


Jag använde mig av ett dokumentrör och tejpade fast den första kanten på utskriften. Sedan virade jag den runt röret och avslutade med att limma fast papperet i kanten.

 

 


Fler batteriburkar kommer att dyka upp här på bloggen. Nästa gång ska jag prova att skriva ut bilden/designen på ett glansigt papper (eller laminera in den) innan jag klistrar fast den på burken. Jag kommer också att testa andra typer av burkar, exempelvis Pringles-rör som är perfekt att pyssla med.

Ladda hem bilden till batteriburken här genom att högerklicka och välj ”save link as”:

      Grön Design (png-fil)

      Grå Design (png-fil)

      Orange Design (png-fil)

      Rosa Design (png-fil)

      Turkos Design (png-fil)

3 comments

 1. Lena Ejdefjord Lindh skriver:

  Så kreativt! Den ska jag ladda ner! Tack!

 2. Maria skriver:

  Så snällt att du delar med dig.
  Jag har piffat till mitt kontor på nolltid tack vare dej 😉
  Batteriburken och kalenderbladen blev kanon!
  Tusen tack för hjälpen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Copyright©2013 mira moln