Att förbättra minnet

 

I dag har jag utfört en mindre operation på min stationära dator. Den hade blivit gammal och grå och fått dåligt minne. Ganska senila tendenser, faktiskt.

Det grå bestod av ett pinsamt tjockt lager damm. Jag har absolut inte en endaste liten aning om hur det kan ha kommit in i datorn. Mina golv som aaaaaaalltid är så rena och fina. Jag säger då det.

Det dåliga minnet bestod av 2x1GB RAM-minne från Samsung.

Operationen gick till på följande vis:
Vi kan förresten kalla min dator för Bengt. Jag började med att öppna upp Bengt försiktigt längs ena sidan med hjälp av en skalpell skruvmejsel.

Sedan fick jag försiktigt lossa på och föra hjärtat elaggregatet åt sidan för att komma åt ordentligt. När minnes-centrum var blottad så ryckte jag helt enkelt ur det gamla minnet och tryckte dit det nya! Det var ungefär lika svårt som att bygga ihop tre legobitar med varandra. Tur det, eftersom jag ju inte är någon riktig kirurg.

Bengts hjärna CPU skulle nu förhoppningsvis själv söka kontakt med de nya minnespluttarna och det fanns inget mer för mig att göra än att sy skruva ihop Bengt igen.
OBS! Beskrivningen på hur det gick till att operera bort den stora mängd grå substans som ”bildats” i Bengts inre blev för brutal och cencureades bort här från bloggen. Även bilder på den grå fluffiga substansen cencurerades bort. De var tydligen för stötande. Eller för snuskiga? Jag säger då det.

 


Gammalt, dammigt, grått och dåligt minne. Kanske hade det spridit sig lite Alzheimers där inne bland kretsarna?

 


Nytt fräscht minne inopererat i Bengt. Tyvärr klarade Bengts kropp bara av att ta emot 2x2GB. Större mängder minne skulle ha stöts bort.
 


Datorn tillbaka på sin plats. Nu återstår bara att koppla in alla kablar igen samt att hålla tummarna…
 


Klartecken, jag verkar vara välkommen…

Och eftersom ni kan läsa det här blogginlägget så verkar mina talanger för kirurgi vara ganska stora, om jag får säga det själv. Eller? Jag säger då det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Copyright©2013 mira moln