En Stringhylla renoveras -del 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Jag har fått en gammal Stringhylla av mina föräldrar -en fin variant med två hyllplan i trä samt en tidningshylla i samma stil som gavlarna.
Hyllan är dock i dåligt skick och behöver fixas till lite. Först tyckte jag att det var ett helgerån att måla på en stringhylla, men efter att ha granskat den så insåg jag att den var så trasig och gulnad att jag inte kunde tänka mig att hänga upp den som den var.
 

 


Jag började med att tvätta gavlarna och tidningshyllan noga med målartvätt och en vit skrubbsvamp. Sedan var det dags att måla alla de femtioelvatusen sidorna med en liten pensel och halvblank lackfärg. Det hade säkert varit enklare att spraymåla gavlarna, men det här fick bli en ”man-tager-vad-man-har-hemma-renovering”.
 

 

 

 

På bilderna syns hur vit och fin den ena gaveln blivit bara av att målas en första gång.
Nu ska jag måla vidare och sedan måla alla delar en andra gång.
Jag har ännu inte bestämt mig för om trähyllplanen ska målas vita eller inte. Ska slipa dem med fint sandpapper och se om det går att snygga till dem och ha kvar träfärgen.
-Annars åker färgburken fram igen!

One comment

  1. […] Nu är Stringhyllan klar och uppsatt på väggen. (Del 1 av renoveringen hittar du här och del 2 kan du läsa här.) […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Copyright©2013 mira moln